Grillovaná cuketa s mätou, bazalkou a píniovými orieškami.
Recepty

Grillovaná cuketa s mätou, bazalkou a píniovými orieškami.

Ján Vasil

Ide o chutný a jednoduchý recept, ktorý si môže doma pripraviť každý. Je pripravený z čerstvej cukety a ochutený zmesou byliniek, ako je mäta a bazalka. Okrem toho budete potrebovať aj trochu cesnaku, kapary a píniové oriešky, aby sa chuť zvýraznila.Toto jedlo je ideálne ako príloha alebo aj ľahký hlavný chod.

Na tomto recepte je skvelé to, že si nevyžaduje žiadne náročné vybavenie ani špeciálne ingrediencie. Dokonca môžete urobiť niekoľko zmien na základe toho, čo máte vo svojej kuchyni. Ak ho chcete urobiť sýtejším, môžete pridať ricottu a podávať ho s vašim obľúbeným chlebom. Či už ste vo varení nováčik alebo skúsený profesionál, vyskúšajte tento recept a vychutnajte si lahodné chute tohto cuketového pokrmu!

Ingrediencie

  • 1 kilogram cukety nakrájanej na 1cm kolieska
  • 3 polievkové lyžice olivového oleja
  • 3 malé strúčiky cesnak
  • 10 lístkov mäty
  • 5 lístkov bazalky
  • 1 veľká lyžica umytých kapár
  • 2 polievkové lyžice píniových orechov, trochu opražených
  • 1 alebo 2 lyžičky akéhokoľvek octu, ktorý máte k dispozícii
  • Soľ a korenie podľa chuti
  • Extra mäta a bazalka, ak chcete (nepovinné)
  • Ricotta a chlieb, ak máte radi (nepovinné)

INŠTRUKCIE

1. Na panvicu dajte 1 polievkovú lyžicu olivového oleja. Rozohrejte ho na stredne silnom ohni.

2. Do panvice vložte polovicu cukety. Opečte ju a každých pár minút ju obracajte, kým nebude zlatohnedá. Bude to trvať približne 15 minút. Zatiaľ nepridávajte soľ!

3. Kým sa cuketa pečie, nasekáme cesnak, mätu, bazalku a kapary, spolu, kým sa dobre nepremiešajú.

4. Upečenú cuketu vyberte z panvice a rovnakým spôsobom upečte aj druhú polovicu, pričom použite ďalšiu lyžicu oleja. Ak potrebujete viac oleja, tak ho pridajte.

5. Prvú časť cukety vložte späť do panvice. Pridajte zmes cesnaku a byliniek a ocot, premiešajte a potom pridajte trochu soli a korenia.

6. Pridajte píniové orechy a všetko dajte na tanier.

7. Ak chcete, tesne pred podávaním posypte vrch extra bylinkami.

Môžete podávať s ricottou a čerstvým chlebom.

------------------------

Autor receptu:

Ján Vasil - Zakladateľ marketingovej agentúry, SEO špecialista a profesionálny copywriter so špecializáciou na jedlo, zdravie a recepty. Jeho vášňou je digitálny marketing a golf, majiteľ mopslíka.

Súvisiace články
Kuracie stripsy s makadamovými orechmi (vhodné pre paleo, Whole30 a keto diéty)
makadamove orechy

Kuracie stripsy s makadamovými orechmi (vhodné pre paleo, Whole30 a keto diéty)

Vegánske smoothie s chrumkavým arašidovým maslom.
arašidové maslo

Vegánske smoothie s chrumkavým arašidovým maslom.

Tiramisu s Pistáciovým maslom s belgickou bielou čokoládou.
pistáciové maslo

Tiramisu s Pistáciovým maslom s belgickou bielou čokoládou.

Napísať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená